Maltkornsmästaren avgjord!

Testodling pågår i majsfältet
2018-07-05
Visa alla
 

Maltkornsmästaren avgjord

N u är resultatet klart i tävlingen om "Maltkornsmästaren" och resultatet blev: En riktigt stor besvikelse! Inte en enda tävlande levererade ett godkänt maltkorn.

Så här skriver domaren Johan Karlzén i Lantmannen:
– Åter igen har jag fått bekräftat att hur mycket vi än försöker optimera våra insatser så är det säsongens väder som dikterar resultatet.
För NoroTecs del finns det dock en hel del positiva saker att berätta om, nämligen en tydlig trend i att beta utsädet med mikronäring. I ”Vetemästaren” gjorde inget lag det (vi var inte med!), i ”Rapsmästaren” gjorde ett lag det: NoroTec, och i ”Maltkornsmästaren” gjorde knappt 80% det (26 av 33). Mer än hälften hade betat med en NoroTec-produkt och det är väldigt smickrande.
Vad gäller lagen som bladgödslade så använde 70% NoroTec-produkter. Det är tydligt att när det drar ihop sig till tävling, då använder man NoroTec.
Att sedan vädret havererade hela tävlingen är ju väldigt synd.
Johan Karlzén avslutade med att tacka alla för ett stort engagemang i en mycket ovanlig tävling som säkert kommer att gå till historien, precis som allt annat i Lantbrukssverige 2018.