Näring från NoroTec i Skurup berikar 40 000 hektar i Australien.

Transport till Australien – en vinst för miljön!
2014-06-23
Visa alla

Greg. Slutkund för en av NoroTecs produkter i Australien.

 

Näring från NoroTec i Skurup berikar 40 000 hektar i Australien.

N oroTec AB genomförde hösten 2009 ett Business Opportunity Project tillsammans med Exportrådet i Sydney. Bo Isacsson, försäljningschef och Lennart Rosengren, vd, besökte 10 företag i skilda delar av Australien. Detta resulterade i ett distributionsavtal med Agricrop Ltd i Brisbane. Den första containern med 18 000 liter mikronäring har nu efter 5 veckor på havet nått fram till köparna. Produkterna skall appliceras på vete utsäde och räcker till 40 000 hektar. Totalt odlas vete på 12 miljoner hektar i Australien.

NoroTec AB tillverkar flytande mikronäring enligt ett eget patent som innebär avsevärt högre upptagning av spårämnena mangan, zink, bor, koppar, magnesium m fl. genom växternas blad. Den unika formuleringen gör det även möjligt att applicera produkterna på fröer före sådd och därigenom ge växten rätt näringsstatus under tillväxten. Detta är ett enkelt och mycket kostnadsbesparande sätt att kompensera för brister av spårämnen i marken. Det passar mycket bra i Australien där man odlar på stora arealer med så små insatser som möjligt.

Produkter från NoroTec har använts av lantbruk i Sverige under ett flertal år och export sker till 6 länder i Europa. Företaget räknar med att expansion framöver kommer att ske genom att söka flera distributörer, att intensifiera marknadsunderstöd och genom produktutveckling. Internet och e-mail är en förutsättning för ett mindre företag som NoroTec att vara verksamma på en marknad så fjärran som Australien. Det undantar dock inte vikten av personliga möten. Därför kommer vd Lennart Rosengren att åka till den nya distributören Agricrop Ltd i Brisbane under februari 2011. Han kommer då att delta i framtagandet av en marknadsplan som skall täcka hela Australien samt utbilda nyanställda säljare.

This site is registered on wpml.org as a development site.